Kursbeskrivningar

Under avspända och gemytliga former kan du få en kreativ och annorlunda kväll hos oss! Alla workshops är praktiska och kräver inga förkunskaper. Vi varvar en lättare teori med praktik och tillhandahåller allt material du behöver under kvällen, inklusive kaffe med dopp.  Alla workshops hålls kvällstid kl 18.45-21.00 och vi arbetar i små grupper om max 11 personer per kurs. Vi håller kurserna i vår butik Trendfloristerna på Vaksalagatan 22J i Uppsala. Läs mer här nedan vad vi gör på de olika kurserna!

Anmälan kan göras via mail, telefon eller direkt i butik. Totalkostnaden är 650 kr / kurstillfälle. Anmälan är giltig först när anmälningsavgiften på 300 kr är betald och du fått bekräftelse från oss. Resterande belopp erläggs under kurskvällen. Materialet är alltid rabatterat och du kan alltid betala kontant, med kontokort eller presentkort hos oss.

Avbokning med full återbetalning av anmälningsavgiften skall ske minst en vecka före utsatt kursdatum. Sker avbokning mindre än en vecka före utsatt kursdatum återbetalas ej anmälningsavgiften. Anmälan är dock ej personlig utan det går bra att istället skicka ersättare om du fått förhinder.

TIPS!  Vill ni kan vi ordna en egen grupp för er! Kostnad inkl material 6900 kr / kväll, max 11 deltagare. Ring oss för info! Tfn. 018-14 31 14

OBS! Undantag finns för workshop i plantering ”Sommartid” där egen underdel skall tas med samt materialkostnaden varierar för varje deltagare, läs mer nedan!

För att boka kursplats Kontakta oss>>

Varmt välkomna till en kreativ kväll hos oss!

Till Kursprogram Vår 2018>>

Nejlika:  Med denna läckra blomma skapar vi en romantisk dekoration inför stundande Alla Hjärtans Dag. Denna pålitliga och trendiga blomma har ofta fått blomstra i motvind. Men med sina fantastiska egenskaper och ett gigantiskt spektra av färger är nejlikan floristens bästa vän. Vi lär dig älska den!  Ett favorittema i ny tappning för våren 2018.

Vintage:  Vi skapar en charmig dekoration i läcker vintagekänsla med en rustik bas. Med mjuka material och oväntade kontraster blir det en riktig pärla att ställa på bordet. Ett favorittema i ny tappning för våren 2018.

Vårsol:  En hög dekoration fylld av grönska, kvistar och vårkänsla. Med en stadig hand och säkert ögonmått skapar du en känsla av växande blommor. Njut här av vårens solstrålar och fyll ditt hem med spirande blommor! NYHET!

Tradition:  Nu närmar sig den glädjefyllda påsken med sina lysande färger. En annorlunda dekoration till det dukade bordet. Så bjud in till middag och fest – blommorna skapar du med oss! Ett favorittema i ny tappning för våren 2018.

Hårfint:  Lär dig att binda din egen hårkrans. Med fingerfärdighet och koncentration gör du den vackraste hårkransen! Förhöj känslan av fest, allt från midsommar, student till lucia! NYHET!

Sommartid:  Låt oss inspirera dig till att våga utmana din kreativitet i dina planteringar. Vi planterar i enbart gröna växter!! Lättskött, soligt, skuggigt… Grönt är skönt!! Ett längre teoripass ger dig en grund i att plantera med kunskap.

TIPS! För att urnorna skall blir så fina som möjligt bör man ha en vid och låg urna, gärna ca 60-70 cm i diameter medan djupet räcker med ca 30-40 cm. Ska den stå utan tak över sig är det viktigt att det finns ordentligt med dräneringshål. Vill du rådfråga om urna så ring oss gärna i butiken så hjälper vi dig!

OBS!  Du tar själv med dig den urna/balkonglåda du vill använda. Allt övrigt material tillhandahåller vi, såsom jord, leca, näring, plantor, täck- och dekorationsmaterial. Se gärna till att du är bilburen för lådorna blir tunga att forsla hem. Vi kan mot en mindre avgift hjälpa dig med hemkörning påföljande dag inom Uppsala om du har svårt att ordna bil. Kursavgift 300 kr + material, priset på materialet varierar beroende på vad du vill plantera i lådan/urnan.

Till Kursprogram Vår 2018>>

orangegula snittblommor med verktyg

Till Kursprogram Höst 2017>>

Sluten cirkel:  Vi gräver händerna i myllan och skapar vårt alldeles egna kretslopp. Med minimal skötsel, grön frodighet och tidlös design är denna en klar favorit! Vi planterar växter i ett slutet system i glasvaser och toppar med massor av kreativitet.

Fantastiska nejlikor:  Med denna trendiga blomma skapar vi läckra dekorationer med spännande höstkänsla! En uppstickare bland tuffa blommor är denna både älskade och hatade nejlika. Med sina fantastiska egenskaper och ett gigantiskt spektra av färger är nejlikan floristens bästa vän. Vi lär dig att älska den!

Uppåt väggarna:  Höstens vackraste vägg får du med den hår härliga kransen! Eller varför inte ge din dörr in inbjudande utsmyckning? Vi binder i naturmaterial och dekorerar bland annat med Art Deco-blommor.

Vintage emotion:  Vi skapar en mysig dekoration med läcker vintagekänsla i höstens morgondimmiga trendfärger. Med mjuka material och oväntade kontraster blir det en riktig pärla att ställa på bordet.

Till bords:  Med höstens alla rätta tillbehör skapar vi en härlig ögonfröjd till bordet. Vi använder oss av oasis och massor av härliga blommor. Kronan på verket till en fantastisk middag!

Lysande!:  Den här kvällen gör vi en vacker dekoration i oasis med snittblommor och ljus. Vi gör dekorationen i härliga mustiga färger. Dekorationen har en hög mysfaktor och sprider värme i både hem och hjärta.

Advent:  Nu stundar första advent och vi skapar den här kvällen en stämningsfull ljusdekoration med snittblommor och juligt pynt. Tänd ljuset i ditt hem och njut av alla julars vackraste adventsljusstake!

 

VARMT VÄLKOMNA!